Tet Doan Ngo Festival

Tet Doan Ngo FestivalCountdown to event:

Datum: 5e dag van de 5e maanmaand
2014 Datum: 2 juni
2015 datum: 20 juni
2016 Datum: 9 juni

Tet Doan Ngo is de Vietnamese versie van de Chinese Duanwu festival (letterlijk: TET: festival, Đoàn: de start / recht / midden / gerechtigheid / net, NGO: het zevende dier van de Chinese dierenriem-het Paard) – Vergelijk met Kantonese Chinese term “dyun eng” (dat is duan wu in het Mandarijn Chinees) NGO / eng / wu verwijzen allemaal naar de oude Chinese kalender term: de zevende van de twaalf ‘aardse takken’, dat een onderdeel was voor het bepalen van de tijd gebaseerd op een reeks van 60 jaar (net als vandaag we verwijzen naar 100 jaar perioden als eeuwen).) Ngo / eng / wu verwijst naar de zon ‘s middags.

– TET Đoàn Dương (Dương: yang) – yang wordt van de zon

– Tet Trung Ngu (Trung: dubbel, ngu: de vijfde),

. TET Đoàn Ngu, Tet Trung NHI of tet Nua Nam (Nua Nam: een helft van een jaar) is een feest gevierd op de middag op de vijfde dag van de vijfde maanmaand. Deze dag is de dag rond de tijd dat de staart van de Grote Beer wijst rechtstreeks naar het zuiden, dat is, rond de tijd van de zomerzonnewende. Op dit moment, het universum brengt de grootste hoeveelheid yang of mannelijkheid in het gehele jaar. Daarom moeten dieren en mensen sterker in zowel hun gezondheid en hun ziel geworden om dit te overwinnen.

In Vietnam, deze dag is ook de sterfdag van National Moeder AU co.

Ruou NEP, een kleverige rijst wijn, wordt traditioneel gegeten op deze vakantie. Banh tro, een soort bánh lá, wordt gebruikt tijdens deze vakantie. Banh tro wordt beschouwd als “cool”, gesymboliseerd yin omdat het ook plantaardige as water als ingrediënt. Banh tro is een perfecte match met extreem hete dag als 5 mei in het maanjaar.

loading...


Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Tet Doan Ngo Festival | Hoi An | Vietnam - Created by Liemmp.com