Kelaa-des-Mgoun rozenfestival

Kelaa-des-Mgoun rozenfestivalKelaa-des-Mgouna is het centrum van de rozenteelt, met twee grote fabrieken voor rozenwater. Elk jaar in mei, een Rose festival vindt hier plaats.
Het proces van het maken van rozenwater is vrij indrukwekkend. Met het oog op een enkele liter rozenwater maken, is het nodig ongeveer 3000 kilo rozenblaadjes. In alle Kelaa-des-Mgouna er 4200 km van roos hagen, en dit alles heeft de capaciteit van slechts 1400 liter rozenwater. Dus vind het niet erg als het een prijs.

Het is in de laatste helft van mei dat de Grand Rose festival vindt plaats in Kelaa-des-Mgouna. Het gebeurt in samenwerking met de roos gewassen van het seizoen. Op dat moment mensen zwermen in de dorpen van Kelaa-des-Mgouna en vieren met muziek, dansen en winkelen.

Het dal van Kelaa-des-Mgouna is lang en smal, en slingert door de bergen.

Verborgen in de oases van de Dadès-vallei is een Marokkaans juweel bekend als de hemelse roze stad El-Kelaa M’Gouna of meer liefkozend aangeduid als de Vallei van de Rozen. De stad is beroemd om zijn zee van roze Perzische roos landschappen. El Jadida heeft een enorme distilleren plant, Capp et Florale die goed is voor het produceren liter rozenwater populair in de natie koken en parfumerie. De roos hoofdstad produceert ook andere producten gemaakt van eau de rose, zoals handen en lichaam zeep, olie, crème parfum en gedroogde bloemen die populair zijn onder Marokkanen en toeristen zijn.
 
 Rozenfestival

Het Damast roos werd in 1938 naar El Jadida gebracht door de Fransen. Op dat moment eerste stond El Jadida’s water distilleerderij werd geopend. Kort na de eerste Rozenfestival begonnen en heeft een traditie sinds die tijd.
 
In de Vallei van Roses zal mijl van roze vinden, kleine Perzische rozen-gecultiveerd als hagen verdelen van de percelen. In het voorjaar kunt u een krans van geurige rozen kopen bij een van de Berberse kinderen die de route lijn.
Gedurende de maand mei, een jaarlijks driedaags Rose Festival vindt plaats in de Vallei van de Rozen. Marokko Rozenfestival beslaat de souk gebied van El Jadida, de stad die verantwoordelijk is voor de roze festiviteiten. Gedurende deze tijd, reizigers komen uit alle hoeken van de festiviteiten waar een Rose Queen wordt verkozen boven het jaar geurende crop.The fabrieken in El Jadida te regeren produceren 3000-4000 bloemblaadjes per jaar bij te wonen. Met tien ton blaadjes nodig zijn om een ​​paar liter van kostbare olie te produceren, de oogst is begrijpelijkerwijs een werk van liefde en het hoogtepunt festiviteiten van de jaarlijkse Rozenfestival zijn alle levendiger voor.
 
Verrassend, Rozenwater is duur voor Marokkanen. De reden voor zijn prijskaartje is het feit dat de 4200 kilometer van roos hagen alleen kan produceren veertienhonderd liter van het product. Het proces maakt gebruik van ongeveer drieduizend kilo rozenblaadjes om een liter rozenolie te halen. Bezoekers die het Festival van Rozen wonen zullen dus ton rozenblaadjes worden vervoerd naar de fabrieken om de kostbare olie halen, een spoor van roos geur door de hele stad.
 
Zoals bij alle festivals in Marokko, de jaarlijkse Rozenfestival biedt heerlijke gerechten naast de traditionele Berber lokale stammen zingen, dansen, het weergeven zwaard manoeuvres en het spelen van traditionele muziekinstrumenten; plus een parade van praalwagens met de genomineerden voor mevrouw Roses die op hen zitten.
 
 Rozenfestival

Uniek aan dit festival zijn de roos geparfumeerde straten, Marokkaanse vrouwen het dragen van traditionele hoofddoeken versierd met fel gekleurde fluweelachtige bloemen, en jongens en meisjes dragen roze-slingers. Bloemen versierde praalwagens, kameel-ritten, en een excursie georganiseerd door het festival coördinatoren een busrit van Ouarzazate naar de Vallei van de Rozen te nemen zijn een paar van de beschikking van alle hoogtepunten.

  Rozenfestival

De drukte op het festival zijn dik als een roze wolk; maar als je een reiziger bent u in geluk. Kijk voor een plek gereserveerd voor toeristen en hoogwaardigheidsbekleders voor het beste uitzicht van het festival. Vergeet niet om uit te kijken voor goed geklede vrouwen in roze organaza en tule en mannen gekleed in witte gewaden met tulbanden.
 
Het doel van het festival is voor Rose boeren om gewassen van het jaar te vieren en om de schoonheid van de natuur te vieren. De Rose Festival is een van de mooiste en meest populaire feesten in Marokko. Bezoekers komen om te genieten van het inademen van de zoete geuren van de bloemblaadjes en wordt omringd door de natuurlijke schoonheid van de Draa vallei en de Hoge Atlas gebergte.

loading...


Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Kelaa-des-Mgoun rozenfestival | Marrakech | Marokko - Created by Liemmp.com