Alohafestivallen

AlohafestivallenDe Aloha Festivals zijn een jaarlijkse reeks van gratis culturele vieringen waargenomen in de staat Hawaï in de Verenigde Staten. Het is de enige over de gehele staat cultureel festival in de natie. Het beschikt over concerten, optochten, straatfeesten genoemd Ho’olaule’a evenals verschillende andere speciale evenementen gepland voor inwoner en toerist families. De Aloha Festivals worden gevierd op zes eilanden – Kauai, Oahu, Maui, Molokai, Lanai, en de Big Island van Hawaii – in de loop van zes weken tussen augustus en oktober.
Aloha
Establishment
In de geest van het behoud van de Hawaiiaanse cultuur en erfgoed, werden de Aloha Festivals in 1946 opgericht als Aloha Week door voormalige leden van de lokale Junior Kamer van Koophandel. De voormalige manager van de festivals, Goriann Akau, heeft gezegd: “In 1946, na de oorlog, Hawaiianen nodig een identiteit. We waren verloren en moesten hergroeperen. Toen we begonnen om onze cultuur te vieren, zijn we begonnen met trots voelen. We hebben een prachtige cultuur die was begraven voor een aantal jaren. Hierdoor kwam er weer uit. eigenwaarde is belangrijker dan het maken van een hoop geld. ”
De belangrijkste hoogtepunt van de oorspronkelijke Aloha Week was de presentatie van het Maui Royal Court en een florale parade, een twee uur durende optocht in oostelijke richting op Ala Moana Boulevard en Kalakaua Avenue door het centrum van Honolulu, Kakaako, Ala monarch. Evenementen zijn de falsetstem Songfestival in Wailea, het Banyan Tree Ho’olaule’a in Lahaina, de Hawaiiaanse Festival in Ka `anapali en de Hana Parade.
Ongeveer 30.000 mensen vrijwillig voor het plannen, organiseren en arbeid voor de Aloha Festivals elk jaar. Hun inspanningen vermaken meer dan 1.000.000 mensen uit de hele staat en bezoekers van over de hele wereld.
Aloha
Elk jaar heeft een specifiek thema:
2009: Hula (“Laat de Story Be Told”)
2008: Hula (“The Art of Hawaiian Dance”)
2005: na Honu Hawaï (“The Spirit Within”)
2004: Geen Nā Kamalii (“For the Children”)
2003: E Mau Ana Ka Hula Ik Ke Kanaka (“Hula Lives Through haar mensen”)
2002: Ka Uhane O Ka Loea (“De Geest van de Masters”)
2001: Hoohanohano Ik Nā Holokai (“Eer de Voyagers”)
2000: Hij Makana O Nā Lei Nani (“A Gift van Beautiful Leis”)
1999: Hui Ik ka Hula (“Samen in Song and Dance”)
1998: Ola Ka Ōiwi (“The Natives Endure”)
1998: Ola Ka ʻŌiwi (“The Natives Endure”)

loading...


Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Alohafestivallen | Hawaii | Vereinigte Staaten - Created by Liemmp.com